Multiform trekt kaart van de duurzaamheid

06/12/2019 - 09:12

Begin januari 2015 nam Multiform het failliete Linopan uit Wielsbeke over. “De doorstart van Linopan was voor ons een grote uitdaging. Het is wel zo dat veel zaken voor verbetering vatbaar waren. Zo trekt Multiform resoluut de kaart van de duurzaamheid en maatschappelijk verantwoord ondernemen. Multiform is op vandaag een heel ander bedrijf dan bij de overname vijf jaar geleden,” aldus zaakvoerder Rudi Vereecke. 

Multiform trekt kaart van de duurzaamheid

“We investeerden in eigen trailers en laden die vooraf, waardoor ons transport beter georganiseerd is en we veel minder CO² uitstoten. We bouwden onze nieuwe fabriek zo doordacht uit, dat we bijna 50% minder elektriciteit verbruiken. Dat gaat soms over heel kleine, maar bewuste keuzes: de opstelling van de machines in onze productiehal bijvoorbeeld.”

“Onze luchtdrukcompressor was een grootverbruiker. We kozen voor een conventionele filter die mechanisch reinigt in de plaats van met persdruk. Ook de capaciteit van de afzuiging en andere machines was veel te groot. Alles is herberekend op maat van ons bedrijf van nu, en in functie van de toekomst. We zijn geen gewone zagerij of platenfabriek meer, maar wel een onafhankelijk houtverwerkingsbedrijf”, aldus zaakvoerder Rudi Vereecke.