Eén jaar Multiform Estaimpuis

Eén jaar Multiform Estaimpuis

29/11/2019 - 10:54

In november 2018 trokken we de deuren van de Multiform site in de Ringlaan in Menen definitief achter ons dicht. Enkele maanden later sloten we ook de vestiging in Wielsbeke. Zestien medewerkers verhuisden samen met het machinepark naar de gloednieuwe gebouwen in het Waalse Estaimpuis. De samensmelting van de twee vestigingen bleek effectief de voordelen op te leveren die we zochten. 

Zaakvoerder Rudi Vereecke: “Het gebouw van 10 000 m² en de 40 000 m² grond bieden veel mogelijkheden voor de toekomst. In het eerste werkjaar in Estaimpuis konden we zeven nieuwe medewerkers uit de regio vast aanwerven. Tijdelijke pieken vingen we op met interimarbeiders, maar het was wel onze bedoeling om vaste mensen aan te trekken en het interimwerk af te bouwen.”

“Waar we voor de verhuis meer volume draaiden, meer op maat gezaagde houtvezelplaten afleverden, focussen we nu op eindproducten met toegevoegde waarde. De productielijn waarbij we houtvezelplaten lamineerden, hebben we afgestoten. De verouderde lamineermachine kon een groot volume verwerken, maar was ook een enorme slokop wat elektriciteitsverbruik en andere kosten betreft.”

“De toegevoegde waarde die wij kunnen geven aan het eindproduct ligt in het schuinzagen, boren, frezen, tand- en groefoplossingen, plaatmateriaal voor de verpakkingsindustrie en interieur… Ook klanten die nog andere bijzondere vragen hebben, kunnen bij ons terecht. We zien elke nieuwe opdracht als een uitdaging en doen er alles aan een oplossing op maat aan te bieden.”

“Gloednieuw in ons assortiment zijn de mezzaninevloeren die een extra verdieping creëren in magazijnen. Dergelijke tussenvloeren vergroten de magazijnoppervlakte aanzienlijk. Voor die mezzaninevloeren hebben we geïnvesteerd in een nieuwe afwerkingsmachine. Die geeft ons de mogelijkheid om platen te voorzien van heel nauwkeurige tand- en groefkanten.”

“De komende maanden willen we nieuwe machines installeren zodat we meer afgewerkte producten kunnen verkopen. We investeerden in een machine die kanten afplakt en een zaagmachine voor klein seriewerk. Zo kunnen we meer maatwerk afleveren en verschillende oplossingen bieden aan de klant van de toekomst”, blikt Rudi Vereecke vooruit.